Crumbling is not an instant s Act by Emily Dickins

Эмили Дикинсон -Сергей Ёлтышев
Рассыпаться за миг нельзя -
ветшать весь век, что дан;
обвалом сразу не грозя,
в распаде - тонкий план.            

Сперва покроет трещин сеть,
скрадётся пылью блеск -
И червь подточит стержень твой,
и ржавчина разъест...

Погибель формы - Сатане.
"Рождённое - умрёт"
есть принцип Краха, - ни один
его не обойдёт.





******************************************************
Crumbling is not an instant's Act by Emily Dickinson

Crumbling is not an instant's Act   
A fundamental pause               
Dilapidation's processes          
Are organized Decays.               

'Tis first a Cobweb on the Soul   
A Cuticle of Dust               
A Borer in the Axis               
An Elemental Rust --               

Ruin is formal -- Devil's work    
Consecutive and slow --            
Fail in an instant, no man did    
Slipping -- is Crash's law.