Уильям Батлер Йейтс. Шпоры

Петр Долголенко
Твердят мне, мол в старости надо бросать
Под дудку страстей и желаний плясать,
Что было к лицу мне, покуда был юн...
А чем же пришпорить мне песню мою...


William Butler Yeats. The Spur

 
  YOU think it horrible that lust and rage
  Should dance attention upon my old age;
  They were not such a plague when I was young;
  What else have I to spur me into song.