Грация, Тарасе!

Сява Маринина
02.02.2000

Я тебе кохаю, люба,
Серденько моє.
ГолублЮ твої я губи,
ОбіймА тебе.

Що тобі казали люди?
Тільки собі вір -
Звідки в тебе дар той буде,
Твій казковий твір.

Серед неба, проти моря, майже навпростець,
Світлий дім тебе чекає, дім для двох сердець.

Стежка стрічечкою в'ється,
Не зважай на те,
Щодо волі в тебе б'ється
Серденько твоє.

А та згадка коло хатки ллється крізь часи,
Що завгодно в мене, люба, - тільки попроси.

Я тебе кохаю, люба,
Рветься через край
Пісня, що полюблять люди -
Більше не вагай.

Я цілую твої руки,
Тільки нанеси,
Я твої читаю дУмки,
Наміри усі.

Крізь роки тебе чекав я,
Крізь часи волів,
Щоб людину не лякала
Біль душі її.

Щоб зі світлої нагоди склалися слова,
Щоб яснішала й міцніла щастям голова.

І знаходила б розв'язку,
Відкривала б світ
Та враховувала б казку
Давню про політ.