Fame is a fickle food by Emily Dickinson

Эмили Дикинсон -Сергей Ёлтышев
Изменной славы яств -
для всех, в обнос, кладут,
чьё блюдо гостю - только раз,
в другой - не подадут.

Над крошками галдя,
всхохочет вороньё,
и, хлопая, ко ржи слетит...
А люд, отведав, мрёт.




****************************************
Fame is a fickle food by Emily Dickinson

Fame is a fickle food   
Upon a shifting plate   
Whose table once a      
Guest but not            
The second time is set.

Whose crumbs the crows inspect   
And with ironic caw               
Flap past it to the               
Farmer's Corn --               
Men eat of it and die.