***

Рахим Карим
Яхшиямки, бу тил ўзимникидир.
Яхшиямки, бу дил ўзимникидир.
Акс ;олда тортиб олармидилар...
Яхшиямки, бу феъл ўзимникидир.

Яхшиямки, бу туз ўзимникидир,
Яхшиямки, бу сўз ўзимникидир.
Атрофимда из;иб юрар чиялар,
Яхшиямки, бу рўз ўзимникидир!

Олло;нинг ;ўлига топширдим ўзим.
Олло;нинг йўлига бахш этдим сўзим.
Ўзидан бўлакка ишонма, кўнглим,
Олло;га кўз тикиб ўтавер, кўзим!