Менi тебе послав, напевне, Бог... Емiль Дубров

Светлана Груздева
Оригінал:


...Мені тебе послав , напевне , Бог
Не - просто так, а як винагороду,
І ось живу, і дихаю за двох
І п'ю любов твою , немов цілющу воду !
Не знаю я , чи є на небесах
Місцина та , що Раєм називають
В якім душа по смерті воскреса ,
Та , ЩО є Рай , таки напевне знаю !
Торкнутися рукою до руки ,
Зустрітись поглядом , п'ючи ранкову каву ,
Почути сміх , немов струмок дзвінкий
Чи пОсмішку побачити лукаву ...
Та це лиш шлях !.. А далі блиск очей ,
Вуста напіввідкриті для цілунку ,
Торкаюся оголених плечей
Себе забувши від п'янкого трунку
Тону в тобі !... Тону... І це вже край ...
Бо більше , не існує вже нічого !..
Є тільки ми і наш маленький Рай ...
Є ТИ і Я ... І дякувати Богу !...

*************

Аби ж лишЕ закІнчилась війна,
Щоб ми могли з'єднати наші руки
І випивши по келиху вина
Все надолужити, за довгі дні розлуки!
© Емiль Дубров


Перевод с украинского Светланы Груздевой:


…Тебя послал мне, однозначно, Бог
Не просто так – наградой за свободу!
И вот живу, дышу и пью любовь,
Твою любовь  – целебнейшую воду!
Не знаю, есть ли там, на Небесах,
Местечко то, что Раем называют
И где душа по смерти воскресает,
Но что есть Рай, узнал в твоих очах!
Руки коснуться ласково рукой,
Глазами встретившись за чашкой кофе,
Услышать смех – мой ручеёк, покой –
Улыбку, затаённую на вдохе…
То лишь порог… а дальше блеск очей,
Уста,  раскрытые для поцелуя,
Касанье плеч…и,  для других ничей,
Забывшись в сладком пире и не всуе –
Тону в тебе!..Тону…Иду за край –
Ничто не застит больше мне дорогу…
Есть только мы и маленький наш рай…
Есть ТЫ и Я…благодаренье Богу!..

************

…Ах, только бы закончилась война,
Соединять могли б с тобою руки
И, выпив по бокальчику вина,
Всё наверстать за долгий час разлуки!


Аватар Автора оригинала