Ода л ту

Светлана Камышная
Ода літу

В охапку Літо несло квіти,
В кишені, сливи і горох,
За ним веселі бігли діти,
То літній був переполох.
Це Літо щедро пригощало,
І напувало соком всіх,
Дівчатам квіти дарувало,
Купання було для утіх.
Яскрава суконька у Літа,
Легкі  сандалики для ніг,
А капелюшок з білих квітів,
Неначе насипав білий сніг.
Було так весело з ним грати,
Воно яскраве,не сумне,
З дощем воно,як справжня мати,
Заплаче дощ - воно гримне.
Все було весело і добре,
Та  час прийшов йому піти,
Хоч Літечко воно хоробре,
Прийшла година оцвісти.
Листочки рвала рижа Осінь,
Дощем холодним полива,
У неї були сині очі,
Й рудоволоса  голова.