Полуничка

Светлана Камышная
Заховалась полуничка, в зеленій траві,
Вона сонечка сестричка, цариця землі.
В ній властивості цілющі, колір, аромат,
Лісові вбирає сили, не для неї сад.
Полюбляють її звірі, білки,
мурашки,
Дітлахи її збирають, навіть і пташки.
Незрівнянна і красива! - жменьку набереш,
Та й добігши до домівки,
друзів приведеш.
На галявинку прискачуть наші дітлахи,
Що скажіть вони побачать? -
Вірно, лопухи!
Не покажеться так просто, ти вклонися їй,
Лише так тебе впізнає.
- Їж і молодій!