Плющ

Олександр Мачула
Повзе угору вперто плющ
вночі і вдень, у дощ і спеку.
Під вітром поряд гнеться кущ,
та до плюща йому далеко.

Обвив той стовбур і гілля
здорового, міцного дуба,
зібравсь наверх і відтіля
вже розпускає гордо чуба.

В житті буває часто так,
що й без хребта гнучке свавілля
вилазить дубу аж на карк,
здавивши корінь, стовбур, гілля…

23.07.2018