Накрила стiл

Горбатюк Надежда
(усім християнським авторам присвячую!)

Накрила стіл духовний і чекаю-
Хто прийде в гості, ступить на поріг?
Знайомі є і ті, кого не знаю,
Та буду рада кожній я душі.

Проходь, бери, чим наш Господь багатий,
Чим забажав Отець нас пригостить.
Ти підкріпись, щоб далі йти за Татом,
Щоб сили мати вірити й любить.

Тут страви різні за смакОм й на вигляд,
Солодкі є, солоні і гіркі.
Та не спіши відводить погляд швидко:
Гіркі такОж корисні для душі.

Мої вірші - то Божі страви з неба,
На кожен надихає Дух Святий.
Один Він знає, що й коли нам треба,
Як викрить гріх, чим серце підкріпить.

Я мушу перша кожен "скуштувати",
Щоб зрозуміти інших, не судить,
А із любов'ю Божим дітям дати
Те, що усім нам зможе послужить.

Так, першою куштУю свої "страви":
Одні бадьорять, інші в сум ведуть.
Гіркі дають потребу в покаЯнні,
Солодкі підкріпляють кволий дух.

...Годуй, Господь! Хай стіл мій не пустує,
Хай кожен щось знайде своїй душі.
Проходьте, гості, я вас почастую!
Смачного вам, мої товариші!