Прогулка по воде

Сергий Мельянец Горец
Прогулка в бурю по воде,
Забыв сомнения и страхи.
Затерян раньше был в толпе,
Но обрубил концы, увидев знаки.

Понять, что - дорого, а что - нет,
Отдав последнюю рубаху.
В остатке лишь рубец иль след...
Пройдусь по краю, направляясь к плахе.

Распятье не отложишь на потом -
Пора от слова к делу перейти.
Подняться над толпой крестом,
К Голгофе сил хватило бы дойти.

Хочу сквозь страх идти к Тебе
Сквозь боль, которой я охвачен.
По снегу, пеплу, по воде...
В Твоём присутствии покой обрящу.

Забываю то, что было до,
Без понятия, что будет после.
Мне лишь нужен только один вдох...
Удержать меня не смогут гвозди!

Вновь из пепла я возраждаюсь
Слыша голос Твой.
Смерти вопреки оживаю
Обретя покой.

26.07.2018



Вандроўка ў буру па вадзе,
Забыўшыся на страх і раны.
Ў натоўпе я блукаў, бы ў сне,
Ды ўбачыў знакі і змяніў напрамак.

Спазнаць, што дорага, а што - не,
Аддаць апошняе, што маю.
Хай будзе след пасля мяне.
Да плахі напрамкі прайду па краі.

Укрыжаванне - непазбежны лёс,
І час ад словаў перайсці да справы.
Крыж уздымае душу да нябёс…
Мне б толькі сцерці пот з ілба крывавы.

Скрозь страх Твой сцяг мяне вядзе,
Праз боль, што сэрца рве бязмежна,
Праз пекла, попел, па вадзе -
Мой лёс вядомы: я Табе належу.

Забываю, што было раней,
Іншая мне будучыня свеціць,
І не змогуць утрымаць мяне
Ні цвікі, ні анішто ў свеце.

Зноў я з попелу ўваскрасаю,
Чую голас Твой.
Смерці кайданы разрываю,
Атрымаў спакой.