Лайка

Виталий Костылёв
Ах, трясця твоїй матері,
Трясця і тобі,
Я ж тобі наказувала
Зібрати огірки.

Зараз огірочки
Так переросли,
Консервувати в банки
Не всунеш ні в які.

Де ти був бешкетнику,
Що весь день робив,
Грав мабуть у футбола,
Та й гола не забив.

Чому штани зелені,
Бо йорзав по траві,
Ах, трясця твоїй матері,
Трясця і тобі.

Чого потупив очі,
Та чого мовчиш,
Льохі огірки великі,
До хліву віднеси,

Ой, не лайте мамо,
Забув та соромно мені,
Ще підростуть маленькі
До завтра огірки.

Я матусю з ранку
Усі їх зберу,
Та класти в банки
Вам допоможу.

Не потрібна  поміч,
Зроблю все сама,
Бо там уже на полі,
Зійшлася пацанва.

Йди собі бешкетнику,
В футбола свого грай,
Хоч там роби все старанно,
Та й гола забивай.

Так матуся лаяла
Дитятка свого,
Не злі слова видала,
А щоб з серця відлягло.
    31.07.2018 р.
    Запоріжжя
 в банки