Эмили Дикинсон Whether my bark went down at sea...

Маргарита Абу Эйд
Emily Dickinson
(1830-1886)

52
Whether my bark went down at sea,
Whether she met with gales,
Whether to isles enchanted
She bent her docile sails;

By what mystic mooring
She is held to-day-
This is the errand of the eye
Out upon the bay.


                * * *

Эмили Дикинсон
(1830-1886)

52
Тонула ли в море барка моя,
Иль шторм встречала,
Иль к острову,зачарованная,
Послушный парус свой направляла,

У какого бы тайного причала
Сейчас не стояла,
Смотреть в направление залива
Поручено глазам.