Не пiдходь

Таисия Цыбульская
Не підходь до мене близько


Не підходь до мене близько:
Я на віддалі – красуня.
Від чужих обітниць слизько,
А твою в душі несу я.

Кряче крук на віщим дубі,
Надимає криком хмари –
Перевалюються, грубі*,
Фіолетові почвари.

Крізь рясне небесне сито
Пересіюються душі:
Важчі падають в корито,
Легші живляться в калюжі,

А моя – як фігуристка –
Фігурує по слизькому.
Не підходь до мене близько.
Став три крапки, а не кому…

Автор: Маргарита Шевернога.



Не підходь

Не підходь до мене близько,
я тобі не "тітка Дуня",
як погляну їжачиськом -
заховаєшся у клуню!

Як торкнУ в худющі плечі,
залетиш аж у корито,
за такі слова, до речі,
тебе мало навіть вбити!

Я на віддалі - красуня,
та й зблизька - таки гарненька,
ще раз скажеш "тітка Дуня" -
ліки питимеш довгенько!

Від гріха іди подалі,
фіолетова почваро,
бо як в писок дам зухвалий,
не врятують і мольфари!

Не підходь до мене близько,
бо загинеш по дурному,
"тіткою" назвать дівчисько -
без ножа і по живому!

Я ж практично фігуристка,
на городі у шпагаті
розтягаюсь як артистка
у домашньому халаті!

Я і спереду, і ззаду,
і з боків - суцільна радість!
Як приходжу у сільраду,
то бере жіноцтво заздрість!

Не підходь до мене близько,
а тікай скоріш додому,
бо за "тітку" це дівчисько
уведе тебе у кому!

05.08.2018