Мен не спиться по ночах

Александр Цихач
Мені не спиться по ночах,
Думки, мов мухи, обсідають.
"Чому на світі скільки зла?" -
Вони мене завжди питають.

І де поділася любов?
Добро і віра де згубились?
Чому я чую знов і знов,
Що дітки-сироти лишились?..

І що малечу на смітті
Лишила мати помирати...
"Куди ми котимось, куди?!" -
Душа воліє прокричати.