Из Роберта Геррика. H-576. Жизнь это свет тела

Юрий Ерусалимский
  H-576. Жизнь это свет тела

Жизнь – свет, и он угаснет в свой черёд;
Румяность губ и щёк тогда уйдёт;
Картина дня с игрой тонов кругом
Предстанет к ночи серым полотном;
И смерть, придя, стирает цвет живой
И укрывает лица мрачной тьмой.


576. Life is the Bodies Light
 
Life is the Bodies light; which once declining,
Those crimson clouds i'th'cheeks & lips leave shining.
Those counter-changed Tabbies in the ayre,
(The Sun once set) all of one colour are.
So, when Death comes, Fresh tinctures lose their place,
And dismall Darknesse then doth smutch the face.