Д вчата, не ход ть по ворожкам

Алина Мозжерина
Дівчата, не ходіть по ворожкам!
Вам щастя там ніхто не подарує.
І не шукайте по страшним книжкам
Того, хто долю вам змайструє.
Життя нам дарували Бог і мати.
У кожної із нас своя стежина.
Навіщо ж містику сюди вплітати?
А, якщо є увас дитина,-
До ворожок закрита вкрай дорога!
Життя непередбачуване, тож цініть.
І не гнівіть цією магією Бога.
Невже того щось варте є? Скажіть.
Все, що не справжнє- то не назавжди.
Ви не крокуйте самостійно до біди.
Ваш чоловік пиячить? Батько, брат?
Допоможіть: підтримуйте, лікуйте.
Остерігайтеся магічних тих порад,
Бо гірше може стати,поміркуйте.
Коханий  зраджує, шукаєте поради?
Не допоможе жодна ворожея.
Відкрийте очі, милі, Бога ради!
Прощати зради- божевільна геть ідея.
Ви по роботі захотіли вдачі,
Щоб гроші вам вона заворожила?
Той успіх-штучний. А тим паче
Повірте в себе краще, в свої сили.
Не намагайтеся до себе прив'язати
Щось чи когось.Не ваше-відпускайте.
Ну, а як пізно вже пораду цю давати,
Скажу: все повертається. Запам'ятайте.
Ви до ворожки кілька раз звернетесь,-
Півпокоління гріх спокутувати буде.
Пізніше пожалкуєте і схаменетесь,
Та на той час вже тільки Бог розсудить.
Дівчата, не ходіть по ворожкам.
Що має статись- вже не відвернути.
Вам подарують тимчасову ейфорію там,
А в результаті- до останніх днів гріхів спокута.