Капка роса

Росен Русев
КАПКА РОСА
Автор Р. Русев

Върху тревата
и слънцето е в нея,
като зеница
блеснала с обич
сред зеленото.
А с нея в чисти мигове
надеждата се раждаше
за онзи рай,
когото вечно чакахме.

Бавно идваш,
пътечка по пясък оставила
и цветя по твоите стъпки
поникнали.
Сини метличини
навели стебла
от полъх на вятър
окъпани,
с капки роса
върху тях