Светлана Мель. Приколи слова к бумаге. Рус. Бел

Максим Троянович
Приколи слова к бумаге
Остриём пера!
Их назойливые шпаги
Притупить пора.
Приколи слова к бумаге,
Из души изъяв.
От безумья в полушаге
Усмири их нрав!
Биться в сердце кулачками
Разом перестав,
Станут чёрными значками
На груди листа.
Плен текстурный, гнёт чернильный
Не преодолеть.
Будут, немы и бессильны,
На бумаге тлеть…
Лишь тогда они, быть может,
Будут не страшны.
Явь собой  не потревожат,
Не проникнут в сны.
Много ль проку в этом благе?
Смысла – хоть соли.
Приколи слова к бумаге,
Крепче приколи.
Что-то булькает во фляге –
Спирт или вода?
Приколи слова к бумаге
Раз и навсегда.

Прышпілі словы да паперы

Прышпілі словы да паперы
Лязом пяра!
Іх назойлівыя шпагі
Падтупіць пара.
Прышпілі словы да паперы,
З душы выключыўшы гора
Ад вар’яцтва ў паўкроку
Ўціхамір іх нораў!
Біцца ў сэрца кулачкамі
Зараз перастаў,
Стануць чорнымі значкамі
На грудзі ліста.
Палон тэкстурны, прыгнёт чарнільны
Не пераадолець.
Будуць, нямыя і нямоглыя,
На паперы цьмець…
Толькі тады, быць можа, яны
Будуць не страшныя.
Яву сабой  не патрывожаць,
Не пракрадуцца ў сны.
Ці шмат карысці ў гэтай выгодзе?
Сэнсу - хоць салі.
Прышпілі словы да паперы,
Мацней прышпілі.
Штосьці булькае ў пляшцы -
Спірт ці штось з вады?
Прышпілі словы да паперы
Раз і назаўжды.

Перевёл на белорусский язык Максим Троянович