Укр. Чому?

Анатолий Ляпатинский
Чому ти так жорстоко поступила?
неначе мозок тобі помста засліпила,
неначе ніж встромила в моє серце
та ніби назавжди, померкло в небі сонце.
На зло мені, його собі ти привернула,
життя веселе, безтурботне загубила.
неначе пташку навесні окільцювали,
та лише індекс на звороті не вписали.
У тебе все було, помешкання, робота
лише в душі лишилася скорбота,
за тим, кого без пам"яті любила
та біль скорботи у душі зганьбила.
Біль та лишилася, на весь короткий час
та назавжди неначе світ погас,
лише енергія лишилася в віках
та окільцьована душа неначе птах.