Надежда Воробьёва. Вино услады. Рус. Бел

Максим Троянович
Слепую веру мне, Господь,
вином услады подари!
Сомненья сковывают плоть.
Она терзается, горит.

Она блуждает без пути,
не различая тех, кто лжет
и тех, кто правду говорит,
и тех, кто истину несет

свечою дивной на заре
по окровавленной тропе.

Ее признает только тот,
кто кожей к ней приворожен.
Свет истины - незримый плод.
Увы, не всем доступен он.

   26 декабря 2017 года


Віно асалоды

Мне Бог сляпую веру падары,
віном асалоды шчасця мыць!
Сумневы скоўваюць з пары.
Цела раздзіраецца, гарыць.

Яно блукае без дарог,
не адхінае тых, хто маніць
і тых, хто праўду казаць змог,
і тых, хто праўдай толькі раніць

свечкаю дзівоснай на світанку
па скрываўленай сцежцы з ранку

Яго прызнае толькі той,
хто скураю прычараваны.
Святло праўды - нябачны строй.
Нажаль.. не ўсім дараваны.

      Перевёл на белорусский язык Максим Троянович