Ян Таировский. Целуй меня! Рус. Бел

Максим Троянович
Ещё хочу! Целуй же, но крепче,
Как если бы эта последней была наша ночь!
О, только б не гасли любви нашей встречи!
Боюсь, что уйдёшь ты – и жить уже станет невмочь!
 
Я так хочу, дабы ты была рядом,
Глаза твои дивные видеть хочу я любя!
Ласкай меня! Обними нежным взглядом:
Ведь завтра я буду уже далеко от тебя.
 
Пока я здесь и пока ты со мною,
Подставь же, любимая, для поцелуев уста!
Хочу, чтобы ты была мне родною.
Так пусть же запомнится нам эта ночь навсегда!
 
Целуй меня, целуй меня жарче!
И пусть эта ночь станет песней прощальной для нас!
Люби меня! Пожелай мне удачи!
Продли хоть на миг наш последний волнующий час!
 
Целуй меня! Целуй, только страстно!
Твои поцелуи – как сладкое счастье в груди.
Любимая, о, как ты прекрасна!
Так не уходи же, прошу тебя, не уходи!
 
Целуй меня, целуй меня сладко
И счастье любви у меня для других не кради!
Слеза блестит. Как жизнь наша шатка!
Я снова прошу тебя: милая, не уходи!
 
Без поцелуев и жить мне не хочется,
Как без живительных струй.
Как же тоскливо мне, ночь скоро кончится,
Милая, крепче целуй!.
 
  Перевод Анатолия Яни



Цалуй мяне!

Яшчэ жадаю! Цалуй жа, але мацней,
Як калі б то апошняю ноч гэта наша была!
О, толькі б не згасалі любві нашай сустрэчы!
Баюся, што сыдзеш ты - і жыць ужо стане цяпла!
 
Я так жадаю, каб ты была побач,
Вочы  дзівосныя бачыць не хочу ў журбе!
Лашчы мяне! Абнімі далікатным поглядам:
Бо заўтра я буду  далёка ўжо ад цябе.
 
Пакуль я тут і пакуль ты са мною,
Любімая, для пацалункаў вусны твае сапраўды!
Жадаю, каб ты была мне адною.
Так хай жа запомніцца нам гэта ноч назаўжды!
 
Цалуй мяне, цалуй мяне гарачэй!
І хай гэта ноч стане песняй развітальнай для нас!
Кахай мяне! Пажадай мне поспехі!
Падоўж на імгненне  апошні хвалюючы час!
 
Цалуй мяне! Цалуй, толькі горача!
Твае пацалункі - як салодкае шчасце ў грудзі.
Каханая, о, як ты выдатная!
Так не сыходзь жа, прашу цябе, не сыходзь!
 
Цалуй мяне, цалуй мяне салодка
І шчасце кахання ў мяне для іншых не крадзі!
Сляза блішчыць. жыццё наша хісткая лодка!
Я зноў прашу цябе: мілая, прыхілісь да грудзі!
 
Без пацалункаў і жыць мне не хочацца,
Як без жыватворных бруй.
Як жа тужліва мне, ноч хутка скончыцца,
Мілая, мацней цалуй!.
 
    Перевёл Максим Троянович