Семён Цванг. Первое свидание. Рус. Бел

Максим Троянович
Всюду нас подстерегает город.
Где же нам побыть наедине,
чтоб укрыться от пытливых взоров.
Сплетен избежать и разговоров,
Где свидание назначить мне?

Дома - невзначай зайдут соседи.
В нашем парке- множество огней.
За город пойдём, навстречу едет
Общий наш знакомый дядя Петя -
Ярый передатчик новостей.

Не вопрос, а мудрости экзамен.
Так куда же нам с тобой пойти?
Вдруг сказала ты, сверкнув глазами:
- Мы пойдём по Млечному пути!

...Впереди Медведица искрится
И Венера жмётся к  нам бочком.
Да, на небе тоже не годится.
По центральной улице пойдём.

Вот идут рабочие со смены,
Полон светлой радости квартал.
Не боюсь любви я откровенной.
Тут же на виду у всей Вселенной
Трижды я тебя  расцеловал.


Першае спатканне

Усюды нас падцікоўвае горад.
Дзе ж нам пабыць сам-насам,
каб атуліцца ад дапытлівых позіркаў.
Плётак пазбегнуць, гутарак, спраў,
Дзе спатканне прызначыць нам?

Дома - няўзнак зойдуць суседзі.
У нашым парку- мноства агнёў.
За горад пойдзем, насустрач едзе
Агульны наш знаёмы дзядзька Пеця -
Заўзяты перадатчык навін і сноў

Не пытанне, а мудрасці іспыт.
Дык куды ж нам з табой пайсці?
Раптам сказала ты, бліснуўшы вачамі:
- Будзем па Млечным шляху ісці !

...Наперадзе Мядзведзіца іскрыцца
І Венера ціснецца да  нас бачком.
Так, на небе спатканню не збыцца.
Па цэнтральнай вуліцы пойдзем пяшком.

Вось ідуць працоўныя са змены,
Поўны светлай радасці квартал паўстаў.
Не баюся я любві адкрытай гэтай.
Тут жа навідавоку ва ўсяго Сусвету
Тройчы я цябе  расцалаваў.

      Перевёл Максим Троянович