Кирилл Ковальджи. Своё лицо. Рус. Бел

Максим Троянович
– Не в рождении суть, а во взрослости,
где ты в фокусе дан,-
так Христа в совершенном возрасте
в Иордане крестил Иоанн.
Апогей человеческой личности,
дух и плоть,
и любви торжество;
остальное года – количество:
«до того» и «после того».
Как всё лучшее в доме для праздника,
так готовится неспроста
для бессмертия-
лик от праведника,
от возлюбленной -
красота.
Бытовая изменчивость облика
лишь для зеркала…
Будешь цвесть
Во сверхпамяти и за облаком
в главном облике,
если он есть.
И сотрутся подробности прочие,
чтобы ты не предстал в неглиже…
Образ твой в своём средоточии
вознесён над смертью уже.

Свой твар

– У Адама ні дзяцінства, ні малалецтва,
мамы не было,
няма і імя па бацьку…

- Не ў народжэнні сутнасць,  у даросласці,
дзе ты ў фокусе, дадзен у сан,-
так Хрыста ў дасканалым узросце
ў Ярдане хрысціў Іоан.
Апагей чалавечай асобы,
дух і цела,
кахання імпрэза;
ну а колькасць гадоў - да спадобы:               
"да таго" і "пасля таго".
Як усё лепшае ў хаце для свята,
так рыхтуецца ягамосць
неўміручасці-
аблічча ад праведніка,
ад каханае -
прыгажосць.
Побытавая зменлівасць вобліка
 то люстэрка…
Будзеш цвесць
У звышпамяці і за воблакам
у галоўным абліччы,
як ёсць.
Паздірай падрабязнасці іншыя,
каб няўзнак не паўстаў у негліжэ…
Бо выява твая ўжо не лішняя,
ты ўзнесен над смерцю ўжэ.

   Перевёл на белорусский язык Максим Троянович