По Борису Вольфсону. Рус. Бел

Максим Троянович
Ты на цепь посадила меня,
Не сорваться мне с этой цепи
И я лаю цепями звеня,
Не привыкла, тогда потерпи.
Тебя вижу – виляю хвостом,
Я на воле прожить не смогу
И скулю по ночам на весь дом,
Будто я перед миром в долгу.
Я не волк и не пёс, не поэт,
Твоя цепь для меня лишь кураж.
Тоска смертная, коль тебя нет,
Костью брошенной твой эпатаж.


***

На ланцуг пасадзіла мяне,
Не сарвацца мне з ланцуга
І я брашу ланцугамі звінячы,
Не абвыкла, тады патрывай.
Цябе бачу – віляю хвастом,
Я на волі пражыць не змагу
Скавычу па начах на ўсю хату,
Быццам я перад светам у абавязку.
Я не воўк і не сабака, не паэт,
Твой ланцуг для мяне толькі кураж.
Нуда смяротная, калі цябе няма,
Косткай кінутай твой эпатаж.

   Перевёл Максим Троянович