Невдячний син

Наталья Витязь
Невдячний*син...
Любові забагато
Йому батьки в дарунок піднесли,
А він все кидав,
Кидав хмиз* в багаття*
Та роздмухав*
Те вогнище війни.

З погордою дивився,
Зверхньо,
Батьками нехтував*,
Лишень свій світ плекав*,
Уваги*вимагав*,
Нічим не гребував*,
Аби ще більше вибороти прав.

Крав гроші крадькома*,
Майно*із хати.
За дозу матір,
Навіть*, міг продать.
Доволі* назнущавшись*,
Зовсім п,яний
Валився долі,
Аби* день проспать.
Прокинувшись без пам,яті
Надвечір,
Він йшов із дому,
Щоб пригод шукать.
Дурманом очі та вином заливши,
Шукати сварок ,грошей та ...брехать.

Батьки згорьовані-
Безсила мати
На двох роботах
З батьком день у день.
Та хто зарадить*  може,
Хто здолати* біду,
Любов,ю зрошену лишень*?

Синочок був жаданий та бажаний*.
Раділа ненька:перше слово,крок,
П,ятірка перша,
Потім і остання.
Позаду школа-вивчений урок.
А потім сталось щось...
Батьки недодивились
Та не побачили на рідному обличчі,
Де підхопив заразу,що роз,їла
Й руйнує сина душу днем та ніччу.

Йому вже наплювать,
Що обіцяв робить,
Допомагать батькам та їх любити.
Бездушним став їх син-
Страшнішого нема.
І правди,знаю,люди,ніде діти.

Живе в теплі,красі,
Турбот*не має*:
Тут нагодують і хворобу відведуть.
Не розуміє син-любов-вона не вічна.
Він буде в самоті*,коли батьки підуть...
                27.03.2015 г.
*невдячний -неблагодарный
*хмиз-сухие ветки,хворост
*багаття-костёр
*роздмухав-раздувал
*нехтував-пренебрегал
*плекав-лелеял
*уваги-внимания
*вимагав-требовал
*гребував-брезговал
*крадькома-тайком
*майно-вещи,имущество
*навіть-даже
*доволі-вдоволь
*назнущавшись-поиздевавшись
*аби-чтобы
*зарадить-уберечь
*здолати-побороть
*лишень-всего лишь
*бажаний-желанный
*турбот-забот
*не має-не имеет
*самоті-в одиночестве