Я адшукау...

Леонтий Обринский
 Я адшукаў ў бязмежжы дум
 Адзіную, што так кахаў калісьці...
 У замеці падзей усплывае светлы сум,
 Ды сцеле лістапад пажоўклым лісцем.

 І горкаю слязой крыніца б'е, --
 Сустрэча наша так і не ўдалася...
 У думках я кахаю зноў цябе,
 Як тую, што ў юнацтве засталася.