Мацi, Радзiме!

Станислав Шастак
Малыя Радзімы і родныя маці -
На свеце адзіны, каго шанаваці
Павінны заўжды людзі ўсе на Зямлі:
Без маці ніколі б свой край не знайшлі!
Ад маці пачулі мы родныя словы
Напеўнае, яркае, роднае мовы,
Што душы бароніць ад злога на сьвеці,
Без маці і мовы -  сляпыя мы дзеці!
Яна даравала лясы нам і гоні,
Жыццё каб буяла ў родным улонні
Каб мы шанавалі і ўлетку і ў зімы
Матуліну мову, як мову Радзімы!