Екатерина Тарарака. Я в осени. Рус. Бел

Максим Троянович
А в осени есть что-то от меня...
Да и во мне осеннее есть что-то –
Волос моих пшеничных позолота,
Немножко грусти на исходе дня.

Немножко грусти на исходе дня –
О ней тебе тихонько ночь шептала,
У грусти нет конца и нет начала –
Пришла – ушла, дождинками звеня...

Пришла – ушла, дождинками звеня...
И снова улыбаюсь, как и прежде,
Доверившись несбыточной надежде...
А в осени есть что-то от меня.

***
У восені ёсць штосьці ад мяне...
Ды і ў ва мне есць восеньскае штосьці -
Волас маіх пшанічных - восень у госці,
Ды трошкі суму на зыходзе мкне.

Ды трошкі суму на зыходзе мкне -
То пра цябе паціху ноч шаптала,
І сум той да канца наабяцала -
Прыйшла - сышла, дажджынкамі ў ва мне...

Прыйшла - сышла, дажджынкамі ў ва мне...
Зноў усміхаюся, забыўшы ўсе падзеі,
Нязбытнай даручыўшыся  надзеі...
У восені ёсць штосьці ад мяне.

    Перевёл Максим Троянович