Старите къщи

Росен Русев
СТАРИТЕ КЪЩИ
Автор: Р. Русев               

Приключва есен,
обезлистени дълвета,
повече е сивото,
дори небето.
Дом от камък
за мазето,
над него втори кат
от пърти плетен.
Мазилката от слънцето
и вятъра опадала.
Покрива от
позеленели плочи,
а другата стена
подпряна с две греди,
за да не падне.

До нея друг
и той самотен,
прозорците - очи
са празни,
като ослепели.
Прихлупена и смачкана на две,
два дома - старец и старица...
Самотно остарели...