Чумоли ва Чигиртка

Рахим Карим
Чумолилар замони ўтиб кетган ;ачонлар,
;алол ме;нат ;илганлар яшар ;амон тер тўкиб.
Чигирткалар замони келган айни замонлар,
Сакраб-сакраб маррага етиб олар, шеър тў;иб.

Бечора ме;наткашлар судрайверар донини,-
;аромга ўрганмаган чумолилар уммати.
Чигирткалар сайрайди сотганча виждонини,
;озонолмайди биро; о; кўнгил хал; ;урматин.