Константин Кедров. Казнь. Рус. Бел

Максим Троянович
Казнь и казна это два необъятных царства
это особое свойство времени именуемое «необратимость»…
Если казни не будет
есть дисциплина
ибо без дисциплины казнь невозможна
хотя дисциплина казнь.
Пусть повышает поэт производство грусти
заповедь стали – крепить дисциплину казни
Так разрастается всемирная казнь
дисциплинированная размеренная
окрашенная как гроб в маренго
и косящая в бок…
Так Полежаев и Тарас Шевченко
два товарища два солдата
отслужили службу времени
и улизнули в вечность.
Вечность это
недисциплинированное время


Пакаранне смерцю

Пакаранне смерцю і казна гэта два неабсяжных царствы
гэта адмысловая ўласцівасць часу названая "незваротнасць"…
Калі кары смерцю не будзе
ёсць дысцыпліна
бо без дысцыпліны пакаранне смерцю немагчыма
хоць дысцыпліна пакаранне смерцю.
Хай павялічвае паэт вытворчасць суму
запаведзь сталі - мацаваць дысцыпліну пакарання смерцю
Так разрастаецца сусветнае пакаранне смерцю
дысцыплінаваная мерная
афарбаваная як труна ў марэнга
і якая косіць у бок…
Так Палежаеў і Тарас Шаўчэнка
два таварыша два салдата
адслужылі службу часу
і вышмыгнулі ў вечнасць.
Вечнасць гэты
недысцыплінаваны час

   Перевёл Максим Троянович