Роберт Геррик. Н-719 На пот Юлии

Сергей Шестаков
Роберт Геррик
(Н-719) На пот Юлии

Парфюмеры, кто возьмёт
С Юлии текущий пот? –
Из лаванды, из лилеи
Масло пахнет не сильнее.
А дохнёт она – и вам
Будут пряности к духам.


Robert Heriick
719. UPON JULIA'S SWEAT

    Would ye oil of blossoms get?
    Take it from my Julia's sweat:
    Oil of lilies and of spike?
    From her moisture take the like.
    Let her breathe, or let her blow,
    All rich spices thence will flow.