Смачним, терпким, пр лим духом

Михаил Айвазови
Смачним, терпким, прілим духом 
Пахне жовте пале листя. 
Мляво віє теплим дмухом, 
Плине вітер на помісти.
Десь мале щеня гавкоче -
Дирче тишу наче цвяхом. 
Хмара білий дим колоче,
Жмихом тянеться за птахом.
Рясно вкриті горобцями 
Голі остови горіхів. 
Чихнеш - злячешь до нестями: 
Повстромлялися під стріхи. 
Вчесані зелені трави 
П'ятернею з кленів листя.
І в тім листі золотавім
Муркотить строката кицька.
І кругом волога тиша -
Пізній не святковий ранок. 
Тихо тихо вітер дише 
Листя звінчує у танок.