Затягу болото-влади души

Людмила Дубищева
Затягує болото-влади души,
І гинуть кращі, із кращих кращі люди,
Молитися за них сильніше мушім,
Так боляче у серці, крає груди.

Вони могли творити на землі добро,
Кого вбиває куля, хтось на дорогах гине,
Долоні простягніть скоріше до зірок,
Нехай ще за живих в блакить молитва лине.

Затягує болото-влади души,
Вони могли би годувати сиріт,
Удов могли би захищать, але вже гинуть мушуть,
Ось це для інших є великий приклад.