Свята народного розмай - укр. мова

Марат Школьник
Згадаємо виступ нашого земляка Андрія Миколайчука - лауреата першого республіканського фестивалю української екстрадної пісні "Червона рута", присвяченого памя'яті Володимира Івасюка, який відбувався в м. Чернівці.

Гей, фестиваль "Червона рута"!
Свята народного розмай.
Перебудовою розкута,
Пісня, поп-музика, лунай!

Принесли фестивалю хвилі
В наші серця нові пісні,
Засяяли на небосхилі
Новітнії зірки ясні.

Поздоровляємо, Андрію!
Лауреат віднині ти.
Втілив в життя свою надію -
Вершин Олімпу досягти.

Талант твій вирвався з підпілля
І тому допоміг Кіндрат,
Не смій топитись, пити зілля -
Життю своєму ти ж не кат.

Твої пісні усі співають
Люди дорослі й малюки.
Ім'я, між іншим, забувають -
Андрій, Кіндрат чи навпаки.

Пісні летять по Україні.
Квітко Відродження, палай!
І твій обов'язок віднині
В піснях вславляти рідний край!