Потърси ме

Росен Русев
ПОТЪРСИ МЕ
автор: Р. Русев

Потърси ме,
да усетя топлината ти.
Да има по нас
тичинков цвят
и две очи,
за които копнея.
Да гледам чрез тях,
и светът да бъде любов,
по две устни
оставили спомени.
Душа оставих по теб,
недосънувана,
търсена...
Не искам да отворя очи,
остани в съня като спомен.
И гори ме, гори,
пари сънят на разсъмване,
знам, в него си ти,
и живееш във мен.


Дори, когато те няма,
тук, в моят ден
винаги има място
за двама.
„Чака те, за да върнеш
в него живота, който
без тебе“
Аз нямам!

Цитатът е от „Оставих всичко в теб“
на Й. Радева.