Все продають за грош, нав ть життя

Людмила Дубищева
Все продають за гроші, навіть і життя,
Немає вже в народу орентирів,
Немає у житті вже каяття,
І ми швиденько залишаємо кумирів.

Залишиться хоч щось народу?
Хоча народ також продали,
Продали навіть матінку-природу,
Продали все і тим добро злякали.

Побили хлопців за дарма,
Вже й за повітря платять гроші,
Кому весна, кому зима,
Хто де ж бо відпочити хоче?

Бажаєш - зроблять ось дощі,
А ось разгонять всі хмаринки,
Ти не соромся і мерщій,
Сори грошима, бо всі тваринки.

Усі тваринки... гідність там
Кудись-то поховалась далі,
А я не вірю вже словам,
Бо все купили, все продали.

І навіть мене продають,
Мої вірші і співи щирі,
Хоч я про це не знала, чуть
Прийшлось; нема вже до людей той віри.