Примусити мучатись страждати

Людмила Дубищева
Примусити мучатись і страждати,
Примусити палати від кохання кожен день,
Примусити годинами, годинами чекати,
І щоб ловив він замість мене подих або тінь.

Сміятись, плакати, благати,
Примусити, хай також як і я,
Захоче все, усе віддати,
Щоб в серці краяло, палало каяття,


Але невже це є ота відплата,
За все найкраще, що він дарував?
Хоча і дав він доброго так мало,
Але втім погляд полум*ям палав.