Мова-птаха

Таня Черненко
Хай всі бажання на землі здійсняться,
Людська молитва об'єднає нації,
Кордони зникнуть в сутінках щоденних,
Замайорить свобода слів буденних.

І мова українська, немов птаха,
Злетить до синеви небес, до Бога!
Її почують: і мудрець, й невдаха,
Бо в кожнім слові серцю допомога.

Душа землі розправить свої крила,
Здійсняться заповітні людські мрії
І Україна підійме вітрила
Назустріч долі кращої й надії!