З ранком прийдешнiм

Анеля Венечкина
З ранком прийдешнім
пітьма нетутешня
покірно відступить,

Крізь старі ставні
в вікна загляне
Й брови насупить

Сонце багряне
і ніжно-пьяним
знову охопить

вицвілі стелі,
Білі постелі,
волоссяні копи.

десь по кімнаті,
Рідні стокато
пробіжать стопи.

Разом з півнями
Сиві тумани
знов залоскочуть

в носі дурманом.
і без обману
тихо поманять

В далі глибокі
снів неозорих
В далекі простори

й ліси кароокі

Тихо впливають
всі, хто не знає
сну цілу нічку.

В домі затишнім,
З запахом вишні,
Дим виринає
з старенької пічки.

23.08.2018