Лиха доля

Анатолий Ляпатинский
Лиха для нас дісталась доля
за двадцять років лихоліття,
надія зникла, зникла воля
майже на повну чверть століття.
На все потрібно гроші мати,
на одяг, ліки й навчання,
а де ж їх можна людям взяти
коли мізерна зарплатня.
Пенсіонерів обділили,
вони у проголодь живуть,
давно провладні їх забули
ті, що цю владу стережуть.
А той. хто спритний в час розлому
під себе, що мгли гребли,
згадали принципи знайомі
коли вони до влади йшли.
У владу бідних не еруть
їм там немає, що робити,
а ті, що із казни гребуть
люблять в Європі пузо гріти.