Книжечка Загадки - укр. мова

Тамара Борисовна Маршалова
1. Ведмідь

Клишоногий полюбляє
Стиглі ягоди зривати.
Та при цім не забуває
У бджілОк медку ще взяти.

1. Заяць

Він сіреньке хутро має
Та довжезні вуха.
Як зненацька хто злякає -
Побіжить щодуху.

2. Тигр

Звір оцей рудий, смугастий -
Дуже грізний та зубастий.
Хто гучний почує рик -
Із усіх метнеться ніг.

2. Жирафа

Має довгу гарну шию,
Височенна та цибата.
Їжу скрізь дістати вміє,
Бо до того ще й завзята.

3. Вовк

Сірий, хитрий, хижий звір.
Баранцю, йому не вір!
Зуби гострі, як ножі.
Тож, скоріш тікай! Біжи!

3. Баран

Має кручені він роги:
- Бе-е-е, вовчисько, геть з дороги!
Вовна довга та м'якенька -
Буде шапочка тепленька.

4. Корова

Досить дужа й роги має,
Цю тварину кожен знає.
Їсть травичку зелененьку,
Молоко дає біленьке:
- Му-у-у

4. Свинка

У тваринки товстушки -
Як ганчірочки, вушка,
Рильце-п'ятачок,
Хвостик, мов гачок.

5. Олень

Як змужніє - роги має,
Наче довгі віти.
Взимку ягель* відшукає,
Щоб не зголодніти

*ягель - оленячий мох

5. Лисиця

Є руденький кожушок.
Стереже зайців, пташок.
Отже, не баріться!
Хитра то... (лисиця)