Книжечка Хто що Iсть

Тамара Борисовна Маршалова
1.

Котеня та цуценя
Власні миски мають.
Там, у кожній, є щодня
Те, що полюбляють.

Кіт смакує молочком
Зі своєї мисочки.
Песик юшку з'їв притьмом,
Щоб погризти кісточку.

2.

У корівки та козла
Гарний настрій нині -
Їсти щойно їм дала
Їхня господиня.

Їсть корівонька сінце,
Козлик - капустину,
Бо для них усе оце
Має смак відмінний.

3.

- Що гризеш ти, сіра мишко? -
Зайченя питає.
- Ось знайшла я сиру трішки, -
Та відповідає.

- Ну, а ти, зайчатко жваве,
В лапці що тримаєш?
- Моркву гарну,  за цю страву
Кращих страв немає!

4.

Для ведмедя мед смачніший
За всілякі ласощі,
Любить він його найбільше
За чудові пахощі.

Їжачок - звірятко дивне,
Медом не смакує,
Їсть малий плоди рослинні,
На комах полює.

5.

Любить дівчинка маленька
Рибу та салати,
Любить ще омлет смачненький
Та картоплю м'яту.

Ну, а хлопчик любить юшку
Та борщі духмяні,
Любить каші... На закуску -
Яблука рум'яні.