Чарнобыль

Алеся Слиж
Несцярпімая, чорная боль
Прыплывае да сэрца у змроку.
Я сьтаю на скрыжаванні дарог,
А у душы усе крычыць: Чарнобыль, Чарнобыль, Чарнобыль!

Не магу я адвесці вачэй ад зямлі,
Да якой усім сэрцам хілюся.
Думкі цемныя зноу наплылі.
А сказаць пра іх усім штось баюся.

Бусел болей гнязда не сауе
У тым месцы, дзе бяда пракрычала.
Кожны пакінуу там душы свае,
Але шчасця ужо больш не спазнае.

Месяц зноуку глядзіць на акно,
Што забіта чорным паленам.
Там жыццё сваім ходам ішло
І пагасла ураз і навекі.

НЕсцярпімая, чорная боль
Прыплывае да сэрца у змроку.
Я стаю на скрыжаванні дарог,
А у душы усё крычыць:  Чарнобыль, Чарнобыль, Чарнобыль!