Независимость укр

Евгения Кобикова
Я живу в незалежності.  Від щастя й добробуту. 
Від надіі на світле майбутнє. Така самостійна!
І на старості літ незалежна від спокою -
кожен день в виживанні гіркий і стихійний.

Я рахую ті гроші, що я заробила. 
То пенсія зветься!
І прожити на неі достойно я можу
цілих три
самостійніі днини!  А потім - до джерельця. 
Воду  пити. Бо що іще треба старим?

Молоді мають силу і втікають, 
як можуть
у краіни, що дуже залежні від всього. 
Безкоштовно медичну дадуть допомогу
і не лишать вмирати тебе на дорозі.

Де ти знаєш, що в скрутну і чорну годину
нагодують,  і словом надіі окрилять. 
Бо хоч ти тут чужий - та ти божа дитина.
Ось де вітер по курсу у мріі вітрила.

Тут ти будеш залежний.  Робота й робота. 
І п'ять тижнів вакансу оплатять тобі.
Кожна жабка своє вихваляє болото.
Та до рідного мого  не знайдеш чобіт,

щоб його перейти. Так засмокче блудливо, 
насміхаючись з борсань твоіх
у багні. 
Не чекай милостивого доброго дива. 
Незалежно  і гордо конати мені!

Я живу в незалежності... Свято й паради
відмічають  терпіння народного силу.
А Шевченко у віршах ніколи не зрадив...
...і село вже напевно ізнов погоріло...

24 серпня 2018 р