До дня благод йника

Светлана Камышная
Хто вміє благо дарувати,
Вміє любити, пробачати.
Вміє на зло не відповісти,
Душею залишитись чистим.
Коли принизили, змовчати,
В собі образу подолати.
Коли образили відверто,
Не виправдовуватись вперто.
А відпустить, щоб не торкалось,
І щоб назад не поверталось.
Коли сміються, відвернутись,
Пробачити і посміхнутись.
Життя само все розтавляє,
Насмішників не забуває.
Даруйте радість, хліб, і слово,
То все для нас, то є не нове.
Хто вміє благо дарувати,
Той світ уміє відкривати,
Йому дається з Піднебес,
У серці тім Господь воскрес!