Dorul

Светлана Гуцу
Noptile - nu le masor
In metri sau secunde. ..
Ci cu taria unui dor
Ce-n suflet imi patrunde.

Nici zilele nu le masor
N-am unitate de masura...
Decit cu dorul, doar cu-n dor
Ce m-apasa cu-atita ura.

Drumuri -un sirag jumate...
Fara capat, dar traite.
Cu dorul aburcat in spate
Cu unghiile in git infipte.

Cite locuri, cite sate
Cite case am colindat
L-am purtat si-l port in spate.
Batut... tarat.... si spintecat.

Dar el tot numai cedeaza.
Parca-l ud la radacini
Zi si noapte ma vegheaza
Si ma latra de sub pini.