Найважче - з поетесами. У них...

Миклош Форма
Найважче – з поетесами. У них
на все завжди – своя, окрема, думка.
У поетес одна розмова: «Струнко!».
І маєш зрозуміти їх усіх.

Не пробуй зрозуміти поетес
у їхніх віршах, висловах і вчинках.
Зганьбишся, перед небом будеш винний,
бо все, що в поетесах – від небес.

Найкраще – це любов жінок простих,
що люблять вірші, та не пишуть віршів...
Непоетеса – кращий вірш напише
зі слів звичайних, добрих і земних...