Особистий комунiзм

Олександр Мачула
Побудував я власний комунізм,
бо їм і сплю тоді, коли захочу,
а ще читаю і пишу охоче,
у Бога вірю й матеріалізм.

Потребу в праці маю у собі,
відпочиваю також по потребі,
два рази говорить одне не треба
мені, а тричі – й зовсім далебі!

Не визнаю насильства, жодних влад,
для щастя тра мені ну зовсім мало –
любов щоб в серці піснею лунала
і думи шикувалися у лад.

Природньо досконалий чоловік –
гармонія у всьому і кмітливість.
Якщо ще й вища цнота справедливість –
прожив тоді не марно свій він вік!

08.09.2018